Bloggar
Använd menyn nedan för att visa uppdaterade kategorier.


Vill du skriva din egen blogg? Logga in och klicka på Min blogg under Administrations menyn!
Uppdaterade bloggar
Här visas de 20 senaste blogginläggen.
Min bakgrund. [0 kommentarer]
Publicerad: 2011-07-14 08:19, av Benny4404

Hej!

Jag är Janne Berglund, 64 år och nostalgifixerad, på gott och ont. Nja det är väl inte så konstigt. Det var ju då på -50 och -60 och-70 talet allt det roliga hände. Alla härliga bilar såsom Vw bubblor och Dkv spånkorg. Sen motorcyklar såsom Velocette och Triumph. I egen ägo Huskvarna -62, sen Vespa popolino, sen Vw bubbla, sen Saab montecarlo. Ja det var tider det! Min nostalgivåg startade för 10 år sen då jag köpte en Honda Goldwing -76, sen Honda cb 400n -83 som jag fortfarande har kvar. Nyligen köpte jag en Crescent saxoped -65 som bara gått 37 mil. Medlemskapet i Slöppers mopedklubb här i Falkenberg väntar..

Janne Berglund, Falkenberg


Uppdaterad: 2011-07-14 08:19
Återkoppling [1 kommentarer]
Publicerad: 2010-09-19 10:43, av Peder

Hej hallå där!

Nu är det bra länge sedan jag skrev något i bloggen och det har efterlyst en liten återkoppling på hur veteranstallet har gått under dessa två år som sidan har funnits.

Första året som stallet fanns gick det över förväntan med många medlemmar, med tanke på hur lite marknadsföring vi gjort. Vi fick några sponsorer eller vad vi ska kalla dom..eftersom det är gratis för företag att få sin logga synlig på sidan mot att dom rekomenderar sidan till sina kunder, vänner m m. förväntningarna på sidan var från början inte så stora eftersom det var tänkt att den skulle vara en privat sida men allt eftersom ville flera personer bli medlemmar och visa upp sina fordon.

År nr två blev ett år som stog lite mer stilla än det första. till en viss del beror det väl på att jag, som är admin på vs, köpte hus, blev pappa så det blev ett omtumlande år både på gott och ont.

Eftersom det är gratis för företagen att synas får vi heller inte in några pengar att marknadsföra oss utan vi litar till att medlemmar, företagen m fl sprider sidan vidare. För den som vill göra lite "reklam" finns det visitkort som ni kan få från oss och dela ut. Maila er adress till info-mailen så skickar jag med snigelpost.

Det har som har varit lite segt under åren är faktiskt att få svar från företag som jag tagit kontakt med. Då sidan är relativt ny så verkar det inte som man bryr sig om svara på mail om annonsförfrågan.

Det jag skulle önska är att  det skriv mer i forumena, att man lägger upp en tråd, försöker få igång en diskussion eller rent av lägger upp en bild på ett fordon där man får gissa vad det är för något. Där har vi faktiskt en medlem, veteranmc, som varit aktiv flera ggr och lagt upp "gissa fordonet". Av de medlemmar som finns på sidan idag är inte de flesta lokala som man kanske kan tro utan det är övervägande "utomsocknes" =)

Men i det stora hela så måste jag säga att jag är nöjd.

Jag håller på att ta fram en t-shirt med veteranstallet.se tryckt på ryggen, det kommer mail framöver med bild och pris. Vi kommer att köpa direkt från tryckaren men genom mig.

Nä, nu ska jag försöka göra lite nytta..hejsvejs


För att nämna lite om T-forden som stått still ett tag så ska vi försöka göra ett ryck med den i vinter, om ekonomin tillåter.
Uppdaterad: 2010-09-19 10:48
I robot! [1 kommentarer]
Publicerad: 2009-11-25 14:39, av iuridae

P slog mig en signal i lördags och tyckte jag skulle spana in veteranstallet.se.... sagt och gjort, det gjorde jag. Och fasen va kul med så många kommentarer! Det hade väl kommit in ca 200 nya kommentarer under natten på fordonen och ca 3000 nya på nyheter!

Kul!

Eller? Inte direkt... Problemet va att dessa kommentarer va gjorda av va vi kallar för robotar, sökmotorer som skannar av nätet och lägger in reklam (väldigt oönskad, värre än det man får i brevlådan...) i olika formulär dem kan hitta. Eftersom vi har tyckt att man som anonym ska få skriva lite kommentarer så går ju detta bra även för dessa robotar, maskar eller vad man nu vill kalla dem för.

Men, man ska ju inte se problemen som problem, utan utmaningar att lösa! Så det vi gjorde va att lägga till lite enkla kontroller som en människa har lätt att förstå, men som programmerade script inte begriper lika lätt och detta verkar ha gjort susen. I nuläget, 3 dagar senare har vi stoppat ungefär 30 kommentarer som bara innehåller skräp och än så länge har ingen slunkit förbi!

Revanch! :)

 


Uppdaterad: 2009-11-25 14:40
Såld, utmattad och ledig [0 kommentarer]
Publicerad: 2009-10-09 10:47, av Peder

så var det officellt att bolaget är sålt..Kramnet är uppköpt av Alltele. Är med blandade känslor jag säger ÄNTLIGEN! äntligen 1  för att vi har hållit på i två år och nu ser ett slut å andra sidan är det trist att det blir sålt och personalen blir delad. men å tredje sidan så skapar detta mer jobb i k-fors..det behövs  =)

Tog ledig idag fredag och drog till sthlm med M, I och A. Känns riktigt skönt att vara ledig och bara finnas idag. Men lite roligt att se dessa sthlmare. det är full sol och 15grader ute och dom går med vinterjackor, halsdukar och mössa på sig..var är vi egentligen..Nordpolen?! =P inte ens hemma, 50mil norrut har vi tagit fram vinterjackan och mössan än men däremot börjar vi få minusgrader och få skrapa rutan på morgonen.

Nu börjar det dra ihop sig till att dra iväg ut på "byn". Hoppas det går bra för S på jobbet idag bara

Tack å ajö´
varm korv me brö´


Uppdaterad: 2009-10-09 10:54
Officiellt.. [0 kommentarer]
Publicerad: 2009-09-27 09:44, av Peder

Hej hallå dagboken!

mycket har hänt sedan sist jag skrev. Förutom att vi håller på att pyssla runt lite i huset och med badrummet som aldrig verkar få ett slut så är jag numera "ringmärkt" och ska i första veckan i februari bli pappa för första gången.

Känns riktigt skoj att storken ska komma förbi. spännande men samtidigt nervöst för hur allt ska bli, hur ska det gå!? Men det löser sig nog.. =) Vi är i V22 nu och häromkvällen kände jag för första gången riktigt aktivitet i magen. Det måste nästan ha varit en skuggboxningsmatch över tolv ronder så länge och så mycket som det höll igång. Lånade lite Pixieböcker av fröken E i veckan som vi ska läsa för magen, det sägs ju att det är bra om man läser/sjunger för barnet i magen.

Försöker leta ett litet vinterprojekt..ja, joo, jag kommer nog att ha göra ändå, men nu menar jag en motorcykel eller så en monark/crescent vespa.

Nä, nu ska jag pysa iväg till föräldrarna och ställa undan den snabba motorcykeln..hejsvejs i lingonskogen.


Uppdaterad: 2009-09-27 09:44
Länge sen sist.. [4 kommentarer]
Publicerad: 2009-08-12 12:44, av Peder

Nu var det länge sen sist jag skrev nånting här..men vad har hänt sen sist. Joo, jag, eller vi kanske jag ska säga, har varit på konsert med Tomas Ledin i Ö-vik. Riktigt bra show! Lite trist att han blev 1½h försenad. Men tristheten försvann lika fort som han började att spela.

Måste även tack B för VIP-biljetterna..det kändes mäktigt att få gå in genom VIP! =)

Bilträff har jag hunnit med oxo..på sandslån. Tog mig en tur på Rexen dit men motorcyklar var inte välkomna att ställa ut, (det har vi varit alla andra år), men konstigt att man säljer MC-delar på en utställning där inte mc är välkommna?!

Är tillbaka i arbetet för fullt nu..känns både bra och lite tråkigt faktiskt. Är ju riktigt skönt att få vara ledig men jag vet ju att högarna växer på skrivbordet och att ingen rensar, (utom S som plockar det hon kan).

Efter en skön lunchpromenad är det nu dags att jobba igen.

Hejsvejs


Uppdaterad: 2009-08-12 12:44
Nu får de vara nog [0 kommentarer]
Publicerad: 2009-07-24 10:01, av Peder

Nu går jag in på min sista dag på semestern å vad har jag haft för väder..joo, REGN! har haft tre dagars sol. Nog för att det är skönt att vara ledig men lite grann vill jag vara ute.

Annars idag händer inte så mycket..tänkte väl åka in te stan och handla lite mat och tapetklister. Jodu, här ska både ätas och sättas tapeter

På måndag är det alltså åter dags att jobba, men jag jobbar bara en vecka sen är jag ledig en vecka igen. ska bli skönt! Första året som jag har fyra veckor ledig även fast jag får dela upp dom.

Men ledigheten kommer att behövas längre fram i år  =)

Nä, nu ska jag ta coh duscha i regnet..hejsvejs!


Uppdaterad: 2009-07-24 10:21
Uppstart [0 kommentarer]
Publicerad: 2009-07-10 15:03, av Peder

Äntligen har det blivit start av Rexen. slirade lite på kicken  =/ men tände sen till och starta och gick fint som tusan. drog en repa på vägen, i REGNET men vad gör väl lite regn när jag fick åka några meter.

blir det uppehåll imorgon så bär det iväg upp till kornsjö och veteranträffen där.

Å NÄÄ, jag tänker inte gå tillbaka å jobba så T får sol..never in my bark =P nu ska du få känna på lite regn du oxo hehe

Hejsvejs


Uppdaterad: 2009-07-10 15:07
Fredag! [0 kommentarer]
Publicerad: 2009-07-10 11:04, av iuridae

En dag kvar, eller rättare sagt någr timmar till semster! Va gött!

Om nu bara P kunde gå tillbaka till jobbet så solen kommer åter vore det perfekt! ;)

Känns lite behövligt, är lite segt nu under sommaren då i stort sett alla har semester och man sitter själv inomhus (iofs regn ute), så det ska bli skönt! Bara hoppas att solen tittar fram så man kan ut och rasta hojen med nya fina däck på och gärna några veteranare som tittar fram.

Snart lunch, hej o hå!


Uppdaterad: 2009-07-10 11:04
Semester...å regn [2 kommentarer]
Publicerad: 2009-07-07 10:28, av Peder

Så var det äntligen semester. det var nästan lite retfullt i fredag när jag slutade jobbet och gick på semester kl 16. Kl 16.15 kom första regndropparna  =/ Men nu ska man ju inte klaga för regnet behövs men nog hade det varit roligt med lite sol. Å då ska jag inte bli vidbränd =P

Till helgen blir det att ta med Rexen till veteranträffen i kornsjö, om det inte ösregnar, som det var är risk för. Tänkte ju inte köra den eftersom den inte är reggad och att det är lite långt att köra ofjädrat. Men som det stog på min gamla EPA, som också var stum, "Hårdingar kör ofjädrat"  =)

Nä, nu måste jag ut och tömma vattentunnan som är överfull efter nattens regn.

hejsvejsgrusågnejs


Uppdaterad: 2009-07-07 10:28
Sista dagarna... [1 kommentarer]
Publicerad: 2009-06-29 22:54, av iuridae

Innan semester! Det enda jobbiga är man måste vara borta först en vecka i Stockholm på jobb och veckan efter ska man till Umeå på jobb! Gah, vilket rännande, liksom lite extra surt när vädret är gött! Men man får väl bita i det sura, man får ju ändå semester sen.... fast då regnar det väl.. doh

Men nu ska man se det ljusa, sommarn är här och man är inte vidbränd som vissa har lyckats åstadkomma under helgen ;)

Skål!


Uppdaterad: 2009-06-29 22:54
Framsteg [1 kommentarer]
Publicerad: 2009-06-23 21:25, av Peder

Idag har det skett ett stort framsteg med Rexen..den är ÄNTLIGEN STARTAD! Efter fjärde kicken startade den och den går som en klocka. Låter ganska högt men det är ju lite typiskt för äldre motorcyklar.  Lite småplock som t ex vajrar, kedja och koppla in lyset återstår att göra.

Annars har dagen varit rätt bra trots MASSA GÖRA på jobbet..fast så är det alltid innan semester, man måste ju hinna jobba undan. Längtar riktigt mycket till min ledighet, den är välförtjänt måste jag säga. Får tyvärr bara två veckor ihop med M, men hon jobbar ju dagtid så kvällarna är ju fria =)

Kollade lite golv- och väggbeklädnad till badrummet..tror att vi har hittat något som vi vill ha. Men först vill vi ha in pris på kakling...bara "kaklaren" får "fingrarna ur" och lämnar oss ett pris så vi har något att jämföra mattbeklädnad med.

Nu blir det nog lite TV innan sängdags.

Gas & moms
3 mygg å en broms


Uppdaterad: 2009-06-23 21:40
Första veckan! [1 kommentarer]
Publicerad: 2009-06-12 13:10, av iuridae

Nu har det gått en vecka efter semestern, 3 veckor vara den varav en vecka gick åt till att vara på Kreta!! Och om man vill tillbaka dit, här är det ju bara kallt och jäkligt.... där va det ju iaf 30+ och sol varje dag!

Hade det grymt bra där nere, men bästa va nog dagen vi hyrde en MC och tog oss runt på ön. För alla er som inte gjort det kan jag inte annat än att rekommendera, den friheten man får av att åka runt och utforska på egen hand är oslagbar, man kan stanna när man vill (av olika orsaker) och titta på allt möjligt i egen takt! :)

Så bytet från sol till att sitta inne och jobba, njae.... ingen höjdare. Men man gett väl göra det om man ska lyckas ha sig iväg på en ny resa, nån vacker dag!

Sen får man väl tacka peder för det fina smset han skicka när vi va på Kreta och hoppas du inte slog dig allt för hårt när du ramla av stolen. Nu är man ju numera ringmärkt (som damens arbetskamrater sa så fint), ungefär som en tupp blir! :)

Tjo tjing!


Uppdaterad: 2009-06-12 13:10
ÄNTLIGEN FREDAG! [1 kommentarer]
Publicerad: 2009-06-12 08:52, av Peder

Lyckades försova mig i morse, men som tur är har jag lärt mig att inte stressa alltför mycket för att hinna till jobbet. Jobbet finns ju kvar och dessutom vakna jag kvart i åtta när jag skulle ha börjat jobba, det går ju inte att vrida tillbaka klockan. Men det finns en orsak till att jag försov mig, var på Ärsta igår och dansade till SCOTTS. Riktigt bra, lagom med folk och hoppas bara att dom fick in tillräckligt med pengar så dom gick plus på dansstället.

Idag börjar den årliga stadsfesten i Kramfors. Har inte bestämt mig än om jag ska gå ut något på kvällen för det verkar bli skitväder med regn å lite till  =/

Fick delarna till Rexen i veckan..äntligen måste jag säga =) började plocka isär växellådan och skulle byta kåpan när jag till min förskräckelse ser att kåpan inte stämmer. Har jag tur så går det att borra upp det hål som inte stämmer.

Nä nu är det väl bäst att jag försöker jobba lite innan chefen kommer och jagar mig =P

Hejsvejs


Uppdaterad: 2009-06-12 08:52
Mors-dag! [0 kommentarer]
Publicerad: 2009-05-31 10:06, av Peder

Så var det mors-dag..känns som att det var igår den förra dagen var. Tiden går alldeles för fort  =/ Inge ont i att man ska fira alla mammor, uppmärksamma dom lite extra, men det är tiden som forsar förbi. Har köpt lite blommor i krukor till mor, hon brukar vilja ha blommor att ha ute på altanen.

Är trött idag, som vanligt känns det som..men med tanke på att jag igår hade tänkt att SOVA ut så klev jag upp kl sju, åkte med brorsan till Bergsåker på veteranmarknaden där istället. Jag ångrar inte att jag åkte för det var riktigt bra. Vi var där strax före nio, gjorde lite småfynd, fick kontakt med andra t-ford ägare och såg fina bilar. Det kanonfina vädret bidrog nog till alla bilar och besökare. Igår hade vi hela 38 grader i solen, kl 18 och idag ska det tydligen bli varmare, och det är inte ens juni. Hur ska detta sluta?

Jo föresten..det var cruising i Sollefteå igår också..bra med bilar och rätt mycket folk.

Måste även passa på att säga GRATTIS till A och I som har förlovat sig utrikes..era jklar ;) :P Höll ju på att sätta frukosten i halsen när jag läste annonsen :P

Nä, nu ska jag njuuuuuta av lite sommar.

Hejsvejs!


Uppdaterad: 2009-05-31 10:06
Kortvecka [0 kommentarer]
Publicerad: 2009-05-20 21:07, av Peder

Så var den onsdag och helg..igen. Ibland har det sina fördelar att jobba kommunalt..slutade kl 12 och sen har jag tagit ledig på fredag som är klämdag. Hoppas jag inte behöver åka ut och jobba, har lite som borde vara klart tills måndag e.m, men det borde jag hinna på måndagmorron.

Har precis byggt klart skafferiet i kökt, häääärligt! Nu slipper vi ha allt på köksbänken och det kanske blir lite ordning på sakerna. Tur att I och A var på IKEA igår och shoppa åt oss =) Men inget byggande utan skador..tappade en hyllj***l på foten så nu lär den väl bli blå, det har redan börjat =/

Imorgon blir det ö-vik och Örn-expo. tänkte på lite tips och ideér till huset.

Varför stavas det kortvecka när man uttalar det "kårtvecka"?!

Nu regnar det igen..shit. men man sover ju så skönt när det smattrar på taket.

Nä, nu blire soffan en stund

Hejsvejs


Uppdaterad: 2009-05-20 21:46
Uppdateringar [1 kommentarer]
Publicerad: 2009-05-17 19:17, av iuridae

Som webmaster för siten har man alltid intresse att sitta och koda lite, och vad passar inte bättre än att fått lite käk i kistan, sol i ansiktet och tvättat bil hela dagen att låta hjärnan arbeta lite med nya funktioner på hemsidan så här på kvällen?

Har sedan länge funderat att splitta upp bildfunktionen när man skriver en nyhet, foruminlägg eller sina bloggar mellan användare så att den ena användaren inte kan se den andres. Och detta är nu gjort!

Så för alla er som funderar på att skiva egna bloggar eller vad det nu kan vara så har ni alla fått ett litet eget krypin där man kan ladda upp bilder/filer och använda för eget bruk. Notera dock att det är frihet under ansvar, felaktiga filer/bilder kommer inte tillåtas!

Så starta blogga! :)


Uppdaterad: 2009-05-17 19:21
Mc-väder [1 kommentarer]
Publicerad: 2009-05-16 15:03, av Peder

Efter att ha vaknat lite halvsent idag blev en tur in till stan och åka i mc-kortege..med den lite nyare hojjen, Veteranaren får vänta till en annan kortege. Fick med mig både farsan och svågern..skoj! Å det väder som vi trodde skulle bli regn blev till sol, men med blåst, men vad gör det när man får ut och åka!? =)

Det här med att blogga tycker jag är svårt..vad ska man skriva om? vad tycker andra är intressant? Jaja, jag skriver väl på om lite av varje och ser om det blir läst.

Hade tänkt att sätta ihop motorn på Rexen i helgen men upptäckte att jag köpt fel kolv, felmätning är orsaken. Ska ringa "gubben" som jag köpte kolven av på tisdag och höra om han har rätt kolv. *hoppas*

Nä, nu ska jag gå ner och röjja lite i garaget så jag kommer in där=)

Kör hårt ikväll Malena!!


Uppdaterad: 2009-05-16 15:04
Snart Semester! [1 kommentarer]
Publicerad: 2009-05-14 09:30, av iuridae

Dagarna rullar på och första semesterveckorna kommer snart på plats. Blir lite extra tidigt iår eftersom sambon fått redan nu :) Men vad gör det när vi åka till Kreta en vecka!

Lustiga är att det kändes som man nyss bokade resan, och nu är det knappt en vecka kvar tills vi åker. Ska bli skönt! Enda som kanske är lite trist är att maj bruka vara riktigt trevligt så här års, gillar verkligen maj när man gått och huttrat en hel vinter och man möts av sol och värme.

Dags för dagens första fika, blir nog kaffe, macka och sen lyfter vi upp portarna till lastkajen för att lapa lite sol :)

Tjo!


Uppdaterad: 2009-05-14 09:31
Äntligen måndag [2 kommentarer]
Publicerad: 2009-05-11 12:30, av Peder

Så var det måndag igen..jag gillar verkligen inte måndagar. Jag är som katten Gustaf..måndagar är värst. Det är ju så långt till helgen =P

Helgen har förflutit relativt lugnt. Känner mig lagomt mör i kroppen efter att ha hjälpt föräldrarna med att kapa veden + att M ville ha upp de sista rötterna på tomten. Det känns idag kan jag säga..när man mest är van att jobba med datan.. =/

Måste ta och göra ett ryck nu med Rexen så jag får den klar. Saknar fortfarande delar till motorn för att kunna plocka ihop det sista. Finns det någon som har delar till en 150cc villiers, som t ex kolv och delar till kopplingen?? Även hel motor kan jag tänka mig. Vill kunna köra lite i sommar  =)

Nä, nu ska jag fortsätta jobba..

Tack å ajö´
varm korv me Brö´


Uppdaterad: 2009-05-11 12:30
 
Skrivartoppen
De flitigaste bloggarna på veteranstallet!
Vem: Antal:
Peder 14
iuridae 6
Benny4404 1
Annonser/PartnersVETERANSTALLET.se - Bloggar